Nejedovatý univerzální pomocník, který hojně využívali již naši předci. Jedinečný charakter a mnohostranné užitečné vlastnosti činí z jedlé sody naprostého mistra napříč mnoha oblastmi.
Lze ji využít např. k pohlcování zápachu, díky vyššímu pH odmašťuje a výtečně Vám poslouží jako čisticí prostředek např. k čištění grilu nebo trouby. Její mírné abrazivní účinky si hravě poradí s odstraněním usazenin např. od čaje nebo kávy.
Díky potravinářské kvalitě ji lze využít i jako pomocníka v kuchyni při pečení a osvědčený prostředek proti pálení žáhy.
Návod k použití: nasypejte sodu na čištěný povrch a jemně kružte. Nebo ji nasypejte a nechte pohlcovat pachy. Při smíchání stejného podílu jedlé sody a bílého octu získáte pěnivý čistič např. pro čištění odpadů. Při překyselení žaludku rozpusťte 1 lžičku ve 2 dcl vody a vypijte.